Home | Spanje/Portugal | Belarus | Griekenland | Turkije | Amerika/Canada | Italie | Mnt Ventoux | Moskou |

De aluminium koffers die ik sinds enige tijd gebruik als we op vakantie zijn, heb ik zelf in elkaar geknutseld, want de koffers die je kunt kopen vind ik nogal duur. De platen aluminium die ik nodig had, heb ik gekocht bij www.ijzershop.nl in Leeuwarden. Ze zijn 1,5mm dik. Om het aluminium te vouwen heb ik een 'vouwapparaat' gemaakt van 2 stukken hoekstaal van 5 bij 5 cm, dat ik nog had liggen. Op elk eind heb ik er een stukje uit geslepen, om er een stukje stalen buis ø10 met een gat van ø6 aan vast te zetten, zie de foto. Het lijkt niet zo, maar dit moet vrij nauwkeurig gebeuren, want als ze niet in lijn liggen krijg je er geen staafje van ø6 doorheen waar alles omheen scharniert. zie de foto hieronder.

verder heb je nog iets nodig om de te buigen plaat klem te zetten, ik deed dat met een paar lijmklemmen een een paar stukken hoekstaal met verschillende lengte. Op de foto hieronder is het een lang stuk, hiermee kan je lange vouwen maken. Om wat kracht te kunnen zetten heb ik er nog een stuk buis aangezet.

Hieronder zie je de achterkant en de bodem van de koffer, die ik hiermee heb gebogen.

Op dezelfde wijze zijn de zijkanten gebogen.

hier zie je het van een andere kant.

Dit is het kale rekje, een linker en een rechterkant, die achter het spatbord aan elkaar worden geschroefd.

Het rekje is gemaakt van een paar stripjes staal van 20x4mm. Ik denk dat de koffers en het rekje mij ongeveer 100 euro hebben gekost, exclusief het hoekijzer voor het buigapparaat, want dat had ik al.

Hier zie je de bevestigingspunten voor het rekje.

Aam deze 'haakjes" van een schijfje deurstop en een stripje aluminium zit de koffer aan de onderkant vastgehaakt aan het rek.

 

 

Er is aande onderkant nog een sierstripje aan gezet, want de afwerking is zo veel mooier.

 

de binnenkant

 

Met een beugeltje van een strip aluminum wordt de koffer aan de bovenkant vastgezet

Ik heb de delen met kit ingesmeerd en aan elkaar gepopnageld. De deksels zijn op dezelfde manier gemaakt, en op de hoeken van de deksels zitten 'kofferhoekjes' vastgekit. De 'slotjes' komen van een paar zgn pilotenkoffers die ik hiervoor gebruikte, maar het slechts 2 jaren volhielden.

Het eindresultaat. Voor de afwerking aan de onderkant heb ik een strip uit een keuken/vloer winkel gebruikt.